Om filmerna 2022

Tre filmer visas premiär under Vad står på spel? 2022 De två första visas som dubbelfilm 26 augusti kl 20 och den tredje i tre akter 27 augusti kl 20. Dessa kvällsvisningar sker som utebio. ”Vad står på spel?” visas även inomhus på bildskärm som inledning av Walk’n’Talk-showerna båda dagarna.

Filmerna är producerade av Afrika select & Nordic select safaris.

”A tree has fallen – remember Desmund Tutu” är producerad på uppdrag av Svenska kyrkan. Dokumentären är en förhandsvisning. Premiär i Göteborgs domkyrka i slutet av september i samband med bokmässan med tema ”Sydafrika”.

”Vad står på spel? #platsen#arvet#framtiden” och för ”De va ma – vår historia om Husåspelet” är producerade på uppdrag av Föreningen Husåspelet som har visningsrättigheterna för Båda filmerna används och visas när Marika Griehsel och Linda Forss föreläser och leder workshops och gör arrangemang tillsammans med föreningen Husåspelet.

Region Jämtland Härjedalen, Lennart Ocklinds stiftelse samt C O Rahms stiftelse är de största ekonomiska möjliggörarna för filmproduktionen.

Föreningen Husåspelet har kompletterat finansieringen av filmerna samt hela produktionen runt om kring med hjälpa av fler mindre sponsorer – dessa presenteras på Husåspelets hemsida.

Filmskaparna Marika Griehsel och Simon Stanford vid inspelningen av dokumentären då husåspelets skådespelarensemble besökte Batte Sahlin (Husåspelets manusförfattare och förgrundsfigur) i hans ateljé. Foto: Linda Forss